Шановні Адвокати, юристи і пересічні громадяни!

Ми живем в швидкоплинний час, якій постійно потребує боротьби за свою країну, за свої права і інтереси, добробут і спокій своєї сім’ї, своїх близьких і друзів .

Працюючи Адвокатом я зрозумів, що основним змістом моєї роботи, як Адвоката є війна.

Так, саме війна за права і інтереси людей, які звернулися до мене за правовою допомогою є моєю звичайною повсякденною роботою.

Я і мої колеги Адвокати постійно знаходимось в стані війни і це є змістом професії, яку я обрав.

Саме тому я не міг не звернути увагу на знаменитий трактат китайського стратега і мислителя Сунь-цзи – «Мистецтво війни».

На мою думку ця книжка повинна бути на столі у кожного Адвоката бо її зміст є актуальним у його роботі.

Пропоную Вам короткі висновки, які я зробив прочитавши цю книжку, які на мою думку повинні використовуватися Адвокатом в процесі його адвокатської діяльності в сучасних умовах війни за права і інтереси людей.

1. Для перемоги Адвокат повинен постійно розширювати простір сфери впливу на всіх. Тобто він постійно впливати на свідомість, друзів, знайомих, простих пересічних громадян не залежно від того чи це необхідно йому в процесі його адвокатської діяльності.

2. Завданням Адвоката це змусити його опонента зробити те, що вигідно йому.

3. Метою будь – якої війни є мир на умовах сприятливих для Клієнта.

4. Кращий спосіб перемогти противника це перемогти себе. Тобто перед тим, як починати боротьбу треба перемогти в собі будь – які сумніви у тому, що ти можеш програти справу.

5. Не слід сприймати учасників процесу, як людей, їх треба сприймати, як героїв комп’ютерних ігор. Тобто в процесі процесуальної боротьби треба забути про емоції і сприймати всіх учасників процесу, в тому числі опонентів не як людей, а лише, як акторів, які повинні відігравати ту чи іншу роль.

6. Адвокат, якій програв процес не повинен відноситися до свого опонента, як до ворога, а навпаки дякувати йому за науку, за те, що він був для Адвоката чудовим спаринг партнером.

7. Стратегія сучасного Адвоката це здатність його адекватно реагувати на зміну обстановки. В ході судового процесу зміна обстановки потребує від Адвоката миттєвої і адекватної реакції.

8. Необхідно використовувати методи психологічної війни, які повинні превалювати над методами прямої дії.

9. Багатоплановий інформаційний вплив на опонента, з метою формування у нього сумнівів в тому, що він виграє цей процес. Робота з опонентом за межами судового засідання, постійне, в тому числі поза процесуальне спілкування з ним закладає успіхи майбутньої перемоги, а іноді є вирішальним для її досягнення.

10. Пам’ятайте, що війну виграють ще до її початку вклавши в голову опонента страх і невпевненість в своїй перемозі.

11. Правила ведення війни полягає в тому, що не потрібно сподіватися, що противник не прийде і не почне активний наступ, а навпаки бути готовим до активного захисту і до активної контратаки.

12. Адвокат спочатку програмує свою перемогу і потім іде в суд. Адвокат, якій просто іде в суд і не програмує свою перемогу приречений на поразку.

13. Адвокат повинен досконало володіти стратегією превентивного захисту .Тобто Адвокат повинен створювати такі умови, коли опонент робить висновок про безперспективність нападу на Клієнта Адвоката і вибирає переговорний процес або примирення чи відступає взагалі.

14. Адвокат повинен збирати інформацію про методи, наміри і ресурси свого опонента і при цьому приховувати свої методи , наміри і ресурси.

Як на мене то основою стратегії війни, яку виклав у своєму знаменитому трактаті китайський мислитель – Сунь-цзи «Мистецтво війни» це його теза про те, що перемагає у війні той, хто вміє управляти людьми, розширювати свій вплив на людей і уміло і своєчасно вміє використовувати їх страхи, комплекси, наміри своїх опонентів на свою користь.

Справедливість є і за неї варто боротися!

Завжди Ваш, Адвокат Цимбалюк Сергій Валеріанович

.Конт. тел. +38(098)830 12 25.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *