Шановні громадяни!

Публікую приклад успішного захисту громадянина від спроби рейдерського захоплення житла в Україні шахраями, випадки яких в Україні останнім часом набирають оберти.

Реалії життя сьогодні в Україні є такими, що шахраї постійно знаходять нові вишукані схеми для захоплення чужого майна у пересічних громадян України.

В кінці жовтня 2020 року до мене звернулася жінка, яка повідомила мені, що до неї в квартиру де вона проживає разом з її чоловіком і двома неповнолітніми дітьми, прийшов приватний виконавець з вимогою опису квартири співвласником , якої є її чоловік.

Від нього вона дізналася, що кваритра її чоловіка найближчим часом буде виставлена на торги і продана в рахунок боргу, якій нібито має її чоловік на підставі рішення Дніпровсього районного суду м. Києва від 03.12.2019 р. в сумі 7300 доларів США .

Взявши цю справу до свого провадження мною була встановлена цікава схема захоплення чужого майна.А саме, шахраї позичають у особи прізвище та ім’я по батькові, яке співпадає з прізвищем та ім’ям по батькові власника квартири і після того, як борг по розписці «боржник» не повертає шахраї ідуть в суд і отримують ухвалу суду , якою на цю квартиру спочатку накладається арешт , а потім суд виносить рішення про стягнення 7300 доларів США з особи, яка нібито позичила ці гроші.Ось посилання на ці рішення Дніпровського районного суду м. Києва (справа № 755/12914/19)https://reyestr.court.gov.ua/Review/85949123https://reyestr.court.gov.ua/Review/86823795В подальшому на підставі вищевказаних судових рішень приватний виконавець починає процедуру стягнення цих коштів в особи, яка ні в чому не підозрюючи проживає у власній квартирі і виставляє її на торги незважаючи на те, що вона ніколи і ні в кого цих грошей не позичала. В подальшому ця квартира, переходить у власність новому власнику і ні в чому не винна особа разом з своїми неповнолітніми дітьми залишається на вулиці без житла над головою.Однак на цей раз наміри шахраїв були зупинені .Мною було подане відповіде звернення до Дніпровського районного суду м. Києва, якій 07.12.2020 року у справі № 755/12914/19 скасував арешт накладений цим же судом в минулому на цю квартиру.Таким чином загроза рейдерського захоплення квартири у звичайної порядної людини та його неповнолітніх дітей була ліквідована.Публікую ухвалу суду, якою арешт квартири був скасований (див. за ссилкою):https://reyestr.court.gov.ua/Review/93419404Будьте обережні!Справедливість і за неї варто боротися!Завжди Ваш, адвокат Цимбалюк Сергій Валеріанович!.

А саме, шахраї позичають у особи прізвище та ім’я по батькові, яке співпадає з прізвищем та ім’ям по батькові власника квартири і після того, як борг по розписці «боржник» не повертає шахраї ідуть в суд і отримують ухвалу суду , якою на цю квартиру спочатку накладається арешт , а потім суд виносить рішення про стягнення 7300 доларів США з особи, яка нібито позичила ці гроші.

Ось посилання на ці рішення Дніпровського районного суду м. Києва (справа № 755/12914/19)

https://reyestr.court.gov.ua/Review/85949123

https://reyestr.court.gov.ua/Review/86823795

В подальшому на підставі вищевказаних судових рішень приватний виконавець починає процедуру стягнення цих коштів в особи, яка ні в чому не підозрюючи проживає у власній квартирі і виставляє її на торги незважаючи на те, що вона ніколи і ні в кого цих грошей не позичала.

В подальшому ця квартира, переходить у власність новому власнику і ні в чому не винна особа разом з своїми неповнолітніми дітьми залишається на вулиці без житла над головою.

Однак на цей раз наміри шахраїв були зупинені.

Мною було подане відповіде звернення до Дніпровського районного суду м. Києва, якій 07.12.2020 року у справі № 755/12914/19 скасував арешт накладений цим же судом в минулому на цю квартиру.

Таким чином загроза рейдерського захоплення квартири у звичайної порядної людини та його неповнолітніх дітей була ліквідована.

Публікую ухвалу суду, якою арешт квартири був скасований (див. за ссилкою):

https://reyestr.court.gov.ua/Review/93419404

Будьте обережні!Справедливість і за неї варто боротися!

Завжди Ваш, адвокат Цимбалюк Сергій Валеріанович!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *